O le fuaina o le maualalo o le eleele o le ki lea i se faiga sa'o

O le puipuiga o le uila o se vaega taua o faʻalapotopotoga o loʻo faʻaogaina masini eletise maʻaleʻale, aemaise lava ile pisinisi faʻasalalauga.E fa'atatau i le laina muamua o le puipuiga mai le uila ma le malosi o le eletise o le faiga fa'avae.Se'i vagana ua mamanuina ma fa'apipi'i sa'o, so'o se puipuiga o le si'isi'i e le aoga.
O se tasi o matou nofoaga e fa'asalalau ai le TV o lo'o tu i luga o le mauga e 900-futu le maualuga ma e lauiloa i le fa'alavelaveina o uila.Sa tofia talu ai nei a'u e pulea uma a matou nofoaga e faasalalau ai;o lea, na tuu mai ai le faafitauli ia te au.
O le uila o le uila i le 2015 na mafua ai le motusia o le eletise, ma e leʻi taofia le afi afi mo aso sosoo e lua.I le asiasiga, na ou iloa ai ua feula le fuse transformer aoga.Na ou matauina foi o le faʻaaliga LCD fou faʻapipiʻi faʻafeiloaʻi (ATS) e avanoa.Ua leaga le meapueata saogalemu, ma ua avanoa le polokalame vitio mai le microwave so'oga.
O le mea e sili ona leaga, ina ua toe faʻaleleia le eletise, na pa le ATS.Ina ia mafai ona matou toe ea, sa faamalosia aʻu e sui le ATS ma le lima.O le tupe leiloa e sili atu i le $5,000.
O le mea lilo, o le LEA tolu-vaega 480V surge protector e leai ni faʻailoga o le galue.O lenei mea ua faaosofia ai loʻu fiafia ona e tatau ona puipuia masini uma i totonu o le saite mai faʻalavelave faʻafuaseʻi.O le mea e faafetai ai, e lelei le transmitter.
E leai ni faʻamaumauga mo le faʻapipiʻiina o le faʻavaeina o le eleele, o lea e le mafai ai ona ou malamalama i le faiga poʻo le faʻavae o le eleele.E pei ona mafai ona iloa mai le Ata 1, o le palapala i luga o le saite e matua manifinifi, ma o le vaega o totoe o le eleele i lalo o loʻo faia i le Novaculite papa, e pei o se insulator faʻavae silica.I lenei laufanua, o le a le aoga ia tootoo eleele masani, e tatau ona ou fuafua pe ua latou faʻapipiʻiina se tootoo eleele vailaʻau ma pe o loʻo i totonu o lona olaga aoga.
E tele punaoa e uiga i le fuaina o le eleele i luga ole Initaneti.Ina ia faia nei fua, na ou filifilia le Fluke 1625 mita faʻafefe, e pei ona faʻaalia i le Ata 2. O se masini multifunctional e mafai ona faʻaogaina naʻo le tootoo eleele pe faʻafesoʻotaʻi le tootoo eleele i le faiga mo le fuaina o le eleele.E le gata i lea, o loʻo i ai faʻamatalaga tusi talosaga, lea e faigofie ona mulimuli ai tagata e maua ai faʻamatalaga saʻo.O se mita taugata lea, o lea na matou mautotogi ai e fai le galuega.
O faʻasalalauga faʻasalalau ua masani i le fuaina o le tetee o le tetee, ma na o le tasi, o le a tatou maua le tau moni.E ese le tetee o le eleele.O le mea o loʻo matou vaʻavaʻai i ai o le teteʻe lea o le a tuʻuina atu e le eleele siʻosiʻomaga pe a pasia le galu.
Na ou faʻaaogaina le metotia o le "pa'ū faʻatupu" pe a fuaina le tetee, o le aʻoaʻoga o loʻo faʻamatalaina i le Ata 1 ma le Ata 2. 3 i le 5.
I le Ata 3, o loʻo i ai se tootoo eleele E o se loloto ua tuʻuina atu ma se faaputuga C ma se mamao patino mai le tootoo eleele E. O le puna eletise VS o loʻo fesoʻotaʻi i le va o le lua, lea o le a maua ai se E i le taimi nei i le va o le faaputuga C ma le tootoo eleele.I le faʻaaogaina o le voltmeter, e mafai ona tatou fuaina le voltage VM i le va o le lua.O le latalata atu i le E, o le maualalo o le voltage VM.VM e zero i le tootoo eleele E. I le isi itu, pe a tatou fuaina le voltage latalata i le faaputuga C, e maualuga le VM.I le tutusa C, VM e tutusa ma le puna eletise VS.I le mulimuli ai i le tulafono a Ohm, e mafai ona tatou faʻaogaina le voltage VM ma le C o loʻo iai nei e mafua mai i le VS e maua ai le teteʻe o le eleele o loʻo siomia ai.
Fa'apea mo le fa'atalanoaga, o le mamao i le va o le 'ele'ele E ma le faaputuga C e 100 futu, ma o le voli e fuaina i le 10 futu uma mai le 'ele'ele E i le fa'aputu C. Afai e te fa'atulagaina taunuuga, e tatau ona pei o le ata o le fa'asagaga. 4.
O le vaega pito sili ona mafolafola o le tau o le tete'e o le eleele, o le tikeri o le aafiaga o le tootoo eleele.I tua atu o lena o se vaega o le lalolagi tele, ma o le a le toe ofi atu galu tetele.Mafaufau o le impedance o loʻo faʻatupulaʻia ma maualuga atu i lenei taimi, e malamalama lelei.
Afai e 8 futu le umi o le u'amea eleele, o le mamao o le faaputuga C e masani lava ona seti i le 100 futu, ma o le vaega mafolafola o le pi'o e tusa ma le 62 futu.O nisi fa'amatalaga fa'apitoa e le mafai ona ufiufi iinei, ae e mafai ona maua i le tusi talosaga lava e tasi mai le Fluke Corp.
O le seti e faʻaaoga ai le Fluke 1625 o loʻo faʻaalia i le Ata 5. O le 1625 grounding resistance meter o loʻo i ai lana lava eletise eletise, lea e mafai ona faitau saʻo le tau tetee mai le mita;e leai se mana'oga e fuafua le tau ohm.
O le faitau o le vaega faigofie, ma o le vaega faigata o le faʻauluina o le eletise.Ina ia maua se faitauga saʻo, e motusia le tootoo o le eleele mai le faiga faʻavae.Mo mafuaʻaga saogalemu, matou te faʻamautinoa e leai se uila poʻo le faʻaleagaina i le taimi e maeʻa ai, ona o le faiga atoa o loʻo faʻafefe i luga o le eleele i le taimi o le fuataga.
Ata 6: Lyncole System XIT tootoo eleele.O le uaea motusia o lo'o fa'aalia e le o le feso'ota'iga autu lea o le fa'aogaina o le fanua.E masani ona fesootai i lalo o le eleele.
A'o tilotilo solo, na ou maua ai le 'ele'ele (Ata 6), o le mea moni o se 'ele'ele vaila'au na gaosia e Lyncole Systems.O le tootoo eleele e aofia ai le 8-inisi le lautele, 10-futu pu e tumu i se paluga omea faapitoa e taʻua o le Lynconite.I le ogatotonu o lenei pu o loʻo i ai se paipa 'apamemea gaogao e tutusa le umi ma le lautele o le 2 inisi.Ole hybrid Lynconite e maua ai le maualalo o le tetee mo le tootoo eleele.Na taʻu mai e se tasi ia te aʻu i le faagasologa o le faʻapipiʻiina o lenei tootoo, na faʻaaogaina mea pāpā e fai ai pu.
O le taimi lava e totoina ai le eletise ma le eletise o loʻo i ai nei i le eleele, e fesoʻotaʻi se uaea mai faaputuga taʻitasi i le mita i le faasologa, lea e faitau ai le tau o le tetee.
Na ou maua le tau o le tetee i le eleele o le 7 ohms, o se tau lelei.Ole National Eletise Code e mana'omia le eletise ole eleele ia 25 ohms pe itiiti.Ona o le natura maaleale o meafaigaluega, e masani ona manaʻomia e le alamanuia o fesoʻotaʻiga le 5 ohms pe itiiti.O isi fale gaosi oloa tetele e mana'omia le maualalo o le fa'asao i le eleele.
I le avea ai ma se faʻataʻitaʻiga, ou te sailia pea fautuaga ma faʻamatalaga mai tagata e sili atu le poto masani i lenei ituaiga galuega.Na ou fesili i le Fluke Technical Support e uiga i eseesega i nisi o faitauga na ou mauaina.Sa latou fai mai o nisi taimi atonu e le fetaui lelei ai siteki ma le eleele (atonu ona e malo le maa).
I le isi itu, o Lyncole Ground Systems, o le gaosiga o laʻau eleele, na taʻua o le tele o faitauga e matua maualalo lava.Latou te faʻamoemoe e maualuga atu faitauga.Ae ui i lea, pe a ou faitau i tala e uiga i tootoo eleele, e tupu lenei eseesega.O se suʻesuʻega na faia fua i tausaga taʻitasi mo le 10 tausaga na maua ai e 13-40% o latou faitauga e ese mai isi faitauga.Sa latou fa'aogaina fo'i la'au e tasi na matou fa'aaogaina.O le mea lea, e taua le faʻamaeʻaina o le tele o faitauga.
Sa ou talosagaina se isi konekarate eletise e faapipii se uaea malosi atu i le eleele mai le fale agai atu i le tootoo e taofia ai le gaoi apamemea i le lumanai.Sa latou faia foi se isi fua fa'atatau i le eleele.Ae ui i lea, na timu i ni nai aso ae latou te leʻi aveina le faitauga ma o le tau na latou maua na sili atu i lalo ifo o le 7 ohms (Na ou ave le faitauga pe a matua mago).Mai nei taunuuga, ou te talitonu o loʻo lelei pea le tootoo o le eleele.
Ata 7: Siaki feso'ota'iga autu ole faiga fa'avae.E tusa lava pe feso'ota'i le faiga fa'avae i le tootoo o le eleele, e mafai ona fa'aoga se pipi e siaki ai le tete'e o le eleele.
Na ou siitia le 480V surge suppressor i se tulaga i le laina pe a uma le faitotoa o le tautua, i tafatafa o le ki motumotu autu.Sa masani ona i ai i se tulimanu o le fale.Soo se taimi lava e i ai se uila, o lenei nofoaga fou e tuʻu ai le suppressor i le mea muamua.Lona lua, o le mamao i le va ma le tootoo eleele e tatau ona puupuu pe a mafai.I le faatulagaga muamua, na sau le ATS i luma o mea uma ma taʻimua i taimi uma.O uaea e tolu-vaega e fesoʻotaʻi i le suppressor siʻitia ma lona fesoʻotaʻiga eleele e faʻapuupuu e faʻaitiitia ai le faʻalavelave.
Na ou toe foi i tua e suʻesuʻe se fesili uiga ese, aisea na le galue ai le surge suppressor ina ua pa le ATS i le taimi o le uila.O le taimi lea, na ou siaki lelei uma fesoʻotaʻiga eleele ma fesoʻotaʻiga le tutusa uma o panels breaker circuit, generators backup, ma transmitters.
Na ou iloa ua misi le feso'ota'iga i le eleele o le va'aiga autu o le va'aiga!O le mea foi lea e faavae ai le surge suppressor ma le ATS (o le mafuaaga foi lea e le aoga ai le surge suppressor).
Na leiloa ona o le gaoi apamemea na tipiina le fesoʻotaʻiga i le laulau i se taimi aʻo leʻi faʻapipiʻi le ATS.Na toe faaleleia uma e le au inisinia muamua uaea eleele, ae ua le mafai ona toe faʻaleleia le fesoʻotaʻiga o le eleele i le panele breaker.O le uaea tipi e le faigofie ona iloa ona o loʻo i tua o le laulau.Na ou faʻamautuina lenei fesoʻotaʻiga ma faʻamautinoa atili.
Na faʻapipiʻiina se tolu-vaega 480V ATS, ma tolu Nautel ferrite toroidal cores na faʻaaogaina i le tolu-vaega faʻaoga o le ATS mo le puipuiga faaopoopo.Ou te mautinoa o loʻo galue foʻi le surge suppressor counter ina ia tatou iloa le taimi e tupu ai se faʻalavelave.
Ina ua oo mai le vaitau o afa, sa lelei mea uma ma sa sologa lelei le ATS.Ae ui i lea, o loʻo agi pea le fuse transformer pole, ae o le taimi lea e le o toe afaina ai le ATS ma isi mea uma i totonu o le fale i le siʻitia.
Matou te talosagaina le kamupani eletise e siaki le fuse ua feula.Na taʻu mai ia te aʻu o le upega tafaʻilagi o loʻo i le pito o le tolu-vaega laina laina laina, o lea e sili atu ona faʻalavelave i faʻafitauli faʻalavelave.Na latou faamamaina pou ma faʻapipiʻi nisi meafaigaluega fou i luga o le pou transformers (Ou te talitonu o latou foi o se ituaiga o faʻalavelave oso), lea na matua taofia ai le fuse mai le mu.Ou te le iloa pe na latou faia isi mea i luga o le laina eletise, ae tusa lava po o le a le latou mea e fai, e aoga.
O nei mea uma na tutupu i le 2015, ma talu mai lena taimi, matou te leʻi feagai ma ni faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma faʻalavelave eletise poʻo faititili.
O nisi taimi e le faigofie le foia o faʻafitauli o le siʻitia o le voltage.E tatau ona faʻaeteete ma maeʻaeʻa ina ia mautinoa o loʻo faʻaogaina uma faʻafitauli i uaea ma fesoʻotaʻiga.O le a'oa'oga i tua atu o faiga fa'avae ma fa'alavelave uila e aoga le su'esu'eina.E manaʻomia le malamalama atoatoa i faʻafitauli o le faʻavaeina o le tasi-point, voltage gradients, ma le malosi o le eleele i le taimi o faaletonu ina ia mafai ai ona faia filifiliga saʻo i le taimi o le faʻapipiʻiina.
O John Marcon, CBTE CBRE, na galue talu ai nei o le Sui Pule Sili i le Victory Television Network (VTN) i Little Rock, Arkansas.E 27 tausaga o lona poto masani i leitio ma televise faasalalau ma isi masini, ma o ia foi sa avea muamua ma faiaoga faapolofesa faaeletonika.O ia o se faʻasalalauga faʻasalalau ma faʻasalalauga televise faʻamaonia SBE ma lona tikeri o le tagata malaga i mea tau eletise ma fesoʻotaʻiga.
Mo nisi fa'amatalaga fa'apea, ma ia tumau pea i le taimi nei ma a matou tala fou e ta'imua i maketi, foliga ma au'ili'iliga, fa'amolemole saini mo la matou nusipepa iinei.
E ui lava o le FCC e nafa ma le fenumiai muamua, ae o loʻo i ai pea le lapataiga a le Media Bureau e tuʻuina atu i le kamupani laisene
© 2021 Future Publishing Limited, Quay House, The Ambury, Bath BA1 1UA.aia tatau uma ua taofia.Numera resitala kamupani a Egelani ma Uelese 2008885.


Taimi meli: Iul-14-2021
  • facebook
  • linkedin
  • youtube
  • twitter
  • blogger
Oloa Fa'apitoa, Sitemap, Meter Voltage Maualuluga, Meter numera maualuga-Voltage, Voltage Meter, Meter Voltage Maualuluga, Fua Fa'ata'otoga Malaga Maualuga, Meter Voltage Maualuluga Digital, Oloa uma

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou